Interior de Paisatge

El Conveni Europeu Sobre el Paisatge defineix aquest com l’Àrea, tal com la percep la població, el caràcter de la qual és resultat de la interacció de factors naturals i/o humans. Partint d’aquí hem volgut explorar com de forma conscient, es pot construir un imaginari paisatgístic col·lectiu.

Interior de Paisatge és un documental que mostra com la mirada es pot educar per convertir en valor identitari un territori llargament oblidat. A través de l’experiència i el testimoni de membres de Prioritat, associació que impulsa la candidatura a la UNESCO perquè la comarca del Priorat sigui declarada patrimoni de la humanitat, veurem com col·lectivament es dóna forma a un model paisatgístic.

El documental es divideix en dues parts, dues narracions que es complementen i entrellacen l’una amb l’altra. El paisatge interpretat per les persones que d’una manera o altre el viuen, l’habiten i el transformen. I el paisatge univers particular, creat per un music, a qui se li ha encomanat la composició d’una obra “Interior de Paisatge”.

Premis
Gran Premi del Jurat, Most Festival del Penedès, Vilafranca del Penedès, 2012

Fitxa tècnica:
Direcció i guió: Elisenda Trilla
Producció executiva: Oriol Marcos
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Director de fotografia: Xavier Camí
Compositor: Borja Penalba
Muntador: Jean-Yves Hamon
So directe: Ernest Peral
Catalunya, 2012

50 minuts. Visionar

posterINDPbaixaresolució